Giriş Yap Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ebru Sanatı Nedir? Nasıl Yapılır?

25-11-2020 16:34
Ebru Sanatı Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Hayal Gücünüzü Ebru Sanatıyla Yansıtın!

Köklü bir geçmişe sahip olan ebru sanatı, günümüzde hayal gücümüzü kağıda dökebileceğimiz bir hobi olarak karşımıza çıkıyor. Günlük yaşamın stresinden uzlaşmamızı, aklınızdakileri resmetmemizi ve yaratıcılığımızı ortaya koymamızı sağlayan ebru sanatı, genel anlamıyla su ve boya kullanılarak yapılan kağıt sanatıdır. Peki, Evde Ebru Sanatı Nasıl Yapılır? Ebru sanatı yapmak için gerekli olan malzemeler nelerdir?

Eğer, evinizde ebru sanatı yapmak istiyorsanız, alın elinize kağıt ve kaleminizi ve Ebru Sanatında Kullanılan Malzemeleri bir liste haline getirin. Başlıyoruz...

Ebru Sanatında Kullanılan Malzemeler

1.Ebru Kitresi: Ebru sanatını yapmaya başlamadan önce ilk olarak boyaları kullanacağınız suyun yoğun bir kıvama getirilmesi gerekiyor. Bu noktada ihtiyacınız olacak olan ebru kitresini hazır bir şekilde bulmak mümkün.

2.Tekne: Ebru sanatını yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerden bir diğeri teknedir. Ebru suyunu koyacağınız bu teknenin suya dayanıklı olmasına özen göstermeniz önemli.

3.Ebru Kağıdı: Ebru sanatı için özel olarak üretilen bu kağıtlar, emici özelliği ile diğer kağıtlardan farklıdır.

4.Boya: Ebru boyası da diğer boyalardan farklıdır. Toprak boya olarak adlandırılan bu boyalar macun kıvamına getirilerek kullanılmakta.

5.Fırça, Biz ve Tarak: Boyalara şekil vermek için kullanacağınız fırça, biz ve taraklar bu noktada özenli bir seçimi beraberinde getirir. Ebru sanatında kullanılan fırçaların at kılından üretilmiş olması önemli.

Evde Ebru Sanatı Nasıl Yapılır?

Ebru sanatına başlamadan önce ince bir hazırlık yapmak, hem sanatınızı çok daha kusursuz hale getirecek hem de hobinizden keyif almanızı sağlayacaktır. Bu noktada, Ebru Sanatı için gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra, hayal gücünüzü çalıştırmanız ve kafanızda nasıl bir desenle çalışacağınızı bilmeniz gerekiyor.

Ebru sanatı yapmak için ilk olarak teknenin içerisine su ve ebru kitresinden oluşan bir karışım hazırlamalısınız. Boyanın dibe çökmemesi, kağıda sabitlenmesi ve canlılığını koruması için istenilen kıvamın yakalanması oldukça önemli.

Ardından su üzerine boyalar üzerine dilediğiniz şekil vermeye başlayın. Ruh halinizi ve içinizdekileri yansıtacak şekiller, tesadüfen bir araya getireceğiniz benzersiz desenler veya kusursuz resmedilmiş bir figür... Bu aşamada ne yapacağınız tamamen size ve sizin hayal gücünüze kalıyor.

İstediğiniz şekilde boya uygulaması yaptıktan sonra teknenin üzerine ebru kağıdını yerleştirin. Çizilen resim kağıda aktarıldıktan sonra kağıdı yavaşça kaldırarak ebru sanatını tamamlayabilirsiniz.

Ebru sanatını yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemelere Koseoglukirtasiye.com adresinden ulaşmak mümkün.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.